header-home

TIPS & TRICKS

De eerste stap is gemaakt: je hebt één of meer van onze Plate-it tools aangeschaft. Maar hoe gebruik je deze koksgereedschappen nou precies? Via deze tips & tricks leer jij om ook thuis je gerechten te laten schitteren en de puntjes op de i te zetten.

tonijntartaar_hr-4

GARNEERRINGEN MET PUSHER

RONDER DAN ROND

De garneerringen met pusher van Plate-it zijn perfect om vormen uit te steken of ingrediënten in cirkels op je bord te schikken. Met behulp van de pusher kan de vulling ook gemakkelijk uit de garneerring worden geduwd.

steak-tartare-klassiek_hr-1

Vul een garneerring met bijvoorbeeld steak tartaar, risotto of een dikkere puree en druk deze aan met de pusher. Til de ring voorzichtig op.

geitenkaas-salade_hr-4

Leg de slierten van een groente, zoals courgette, rondom de garneerring. Vul deze op met een salade of iets dergelijks. Verwijder voorzichtig de ring door deze omhoog te tillen. Een veel leuker effect natuurlijk!

pigarnrings4_sf-11
pigarnrings4_sf-5-_2
pigarnrings4_sf-6-_2
pigarnrings4_sf-7-_2
pigarnrings4_sf-8
pigarnrings4_sf-9
pigarnrings4_sf-10

CHARCUTERIE FLOWER

Vouw ieder plakje vleeswaren over de garneerring rand, zodat de volledige ring wordt bedekt. Zorg ervoor dat alle plakjes elkaar overlappen. Zijn er voldoende plakjes opgestapeld? Keer dan de garneerring voorzichtig om, druk deze eruit en haal de garneerring langzaam omhoog. Leg de charcuteriebloem op een mooie plank of bord en voíla!


KORAAL EFFECT

Plaats een klein druppeltje saus op het bord en druk de pusher hier voorzichtig in, zodat er een mooie vorm ontstaat voor een extra creatief versierd bord.

pigarnrings4_sf-5-_1

JUNIOR PROOF

Samen met de kleine kokkerellen? De garneerringen zijn te gebruiken als uitsteker om, onder andere, plakken cake uit te snijden in rondjes. Met de spuitzak kunnen er mooie toefjes op de cake worden gespoten. Door twee stuks op elkaar te plakken, ontstaat er een leuk taartje. Versier deze met frambozen en het taartje is klaar om gegeten te worden!

pigarnrings4_sf-1-_1

Gebruik de ronde vorm om een cake stukken veilig uit te snijden.

pigarnrings4_sf-2-_1

Met een gevulde spuitzak zijn mooie toefen te maken op de cakjes

pigarnrings4_sf-3-_1

Stapel de cakjes op elkaar voor een imposanter effect

pigarnrings4_sf-4-_1

En leg een vrucht bovenop voor de final touch.

buikspek-met-bunuelos-rosette_hr-4

BUÑUELOS ROSETTES

Maak lichte, crispy krokantjes in een sierlijke vorm met de Buñuelos Rosettes van Plate-it. Een prachtig onderdeel van een gedecoreerd dessert, of, met een minder zoet beslag, als basis voor een indrukwekkend hoofdgerecht.


pibunuelos3_sf-1-_1
Stap 1

Dompel de Buñuelos Rosettes 60 sec. in de olie (160-170C°). Hierdoor blijft het beslag naderhand niet plakken.

pibunuelos3_sf-2-_1
Stap 2

Druk de Buñuelos Rosettes in het beslag. Let op! Laat het beslag niet over de bovenkant van de mal lopen, anders kan het krokantje er niet meer af.

pibunuelos3_sf-3-_1
Stap 3

Wanneer het beslag goed aan de Buñuelos Rosettes blijft zitten, kun je deze eruit halen.

pibunuelos3_sf-4-_1
Stap 4

Frituur de Buñuelos Rosettes vervolgens kort in de olie (160-170°C)

pibunuelos3_sf-5-_1
Stap 5

Wanneer de onderkant van je krokantje de juiste kleur heeft bereikt haal het dan voorzichtig los van de Buñuelos Rosettes met behulp van een Plate-it precisie-pincet.

pibunuelos3_sf-6-_1
Stap 6

Draai de Buñuelos om in de olie, zodat ook de andere kant goudbruin kan worden. Gebruik de Plate-it precisie-pincet om het krokantje uit de olie te pakken.

gegrilde-ananas-met-kaneelijs_hr-3

QUENELLE LEPELS
PERFECTE OVALE BOLLEN

Neem twee quenelle-lepels en dompel deze in een glas warm water. Schep met één van de lepels een portie mousse, salade of iets dergelijks zoals boter. Schep het gedeelte over met de andere lepel; gebruik de brede kant van de lepel om in de holte aan de bovenkant van de andere lepel te scheppen. Herhaal deze stap indien nodig meerdere keren om een gladde vorm creëren. Leg de quenelles voorzichtig op het bord.piquenelles_sf-1
piquenelles_sf-2

OF EEN MOOIE BOL IJS?

Voor ijs of soortgelijke structuren zijn de quenelle lepels ook te gebruiken.

piquenellel_sf-1
  • Maak de lepel iets warm in warm water
piquenellel_sf-2
  • Laat de lepel door het ijs glijden
piquenellel_sf-5
  • Zorg dat de bol volledig egaal is en plaats op het bord
blini-met-gerookte-zalm_hr-3

DRAAIPLATEAU

DRAAIPLATEAU X KWAST

Door het draaiplateau en de kwast te combineren kan je leuke symmetrische effecten maken. Spuit een dot saus in het midden van het bord. Zet het bord in het midden van het draaiplateau en draai, terwijl je de kwast in de dot saus houdt, aan het plateau tot het gewenste effect is bereikt.

biefstuk_hr-4
trio-van-garnalen-zalm-en-paling_hr-4

DRAAIPLATEAU X SPUITFLES

Zet het bord in het midden van het draaiplateau. Door deze rond te draaien terwijl je met een spuitfles langzaam naar de buitenkant van het bord beweegt en tegelijkertijd de saus uit knijpt - kunnen er mooie, spiraalachtige patronen ontstaan.

zalm-met-hollandaisesaus_hr-2
pasta-pesto_hr-3
gerookte-zalm-met-sushirijst-en-wasabimayonaise_hr-3

DRAAIPLATEAU X SPUITZAK / KNIKSPATEL / SCRAPER

Door een taart op het midden van de draaiplateau te zetten, kan je met gemak de taart decoreren. Het handigste is dan wel om de taart op een bord te zetten, zodat je 'm ook weer gemakkelijk eraf krijgt. Met de spuitzak kan je met een draaiende beweging gelijkmatig de icing plaatsen. De icing is eventueel met de knikspatel compleet glad te strijken. Met een scraper kan je gelijkmatige ribbels aanbrengen op de zijkanten van de taart voor een extra mooi effect.

piturntable_sf-2
piturntable_sf-11
piturntable_sf-6
piturntable_sf-7
nasi-met-sate-en-garnaal_hr-4

SCRAPER

VERSCHILLENDE VEEG EFFECTEN

Met de scrapers van Plate-it maak je niet alleen in een handomdraai een indrukwekkend gedecoreerd bord, maar glazuur en decoreer je ook eenvoudig taarten. Leg een toef gladde puree of saus op het bord en verdeel deze in een patroon naar keuze met behulp van een van de scrapers. Of glazuur je (naakte) taarten met botercrème in een gladde laag aan voordat je met de scraper een patroon maakt. Bijvoorbeeld door een Plate-it knikspatel te gebruiken.

ELEMENTEN OP HET BORD COMBINEREN

Saus verbindt. En zo ook de effecten die je creëert hiermee. Je kan een veeg voluit zetten, dus van zij tot zij van het bord, of maar een klein stukje. Ook kan je twee keer in een hoek van 90 graden een veeg trekken. Resultaat: een hoekig effect. Door deze veegpatronen te combineren met andere elementen op het bord wordt het een geheel. Probeer eens verschillende patronen zelf te bedenken. Wees creatief en gebruik je eigen fantasie; zo ontstaan de mooiste creaties!

chocolade-gevuld-met-chocolade-brownie_hr-1

DECORATIEMALLEN

GERECHTEN NAAR EEN HOGER NIVEAU TILLEN

Met de siliconen mal en kunststof sjablonen van Plate-it kun je allerlei vormen maken die je bereide gerechten echt naar een hoger niveau tillen. 3D of plat op het bord, met een krokantje, mousse of poeder - het kan allemaal. Bij gebruik van alle mallen is een spatel nodig, zoals een Plate-it knikspatel.

pimoldswood_sf-3-_1

SJABLONEN Decoraties in poedervorm

Leg het sjabloon op het bord. Strooi met behulp van de Plate-it decoratiezeef een droog ingrediënt (bijvoorbeeld poeder, isomalt of kruiden) over het sjabloon. Til het sjabloon voorzichtig op met behulp van het lipje. De vorm wordt op het bord zichtbaar.


*Hittebestendigheid: 120 °C

SJABLONEN Gebakken en bevroren decoraties

Verwarm de oven voor en vul het kleine sjabloon met beslag met behulp van een vel bakpapier. Verwijder overtollig beslag met een Plate-it knikspatel. Bak in de oven tot het beslag gaar is en laat afkoelen. Druk je creatie voorzichtig uit het sjabloon. Gebruik het sjabloon ook voor koude decoraties door ze te vullen met een mousse/chocolade/ijs/ander room. Laat het in de vriezer opstijven en verwijder het sjabloon terwijl het nog bevroren is. Zo behoudt je creatie zijn vorm.


*Hittebestendigheid: 120 °C

pimoldswood_sf-1-_1
witte-chocolade-gevuld-met-pannacotta_hr-2

SILICONEN MAL

Gebruik de siliconen mal om 3D-creaties te maken. Vul de vorm met een zoete of hartige mousse/gel/chocolade/ijs/andere room en laat opstijven in de vriezer. Verwijder de vorm terwijl deze nog bevroren is - zo behoudt je creatie zijn vorm - en leg hem voorzichtig op je bord. Gebruik de vorm ook voor broodjes of zoete/hartige gebakjes.


Tip: Gevorderde koks kunnen dit sjabloon ook gebruiken om met puree de vormen op het bord te maken. Verdeel de puree in het sjabloon met een Plate-it knikspatel en til het sjabloon voorzichtig op met behulp van het lipje.


*Hittebestendigheid: 230 °C


pinozzle11_sf-3

SPUITZAKHOUDER

Versier desserts met zoete mousses en slagroom. Maak je eigen pommes duchesses, vul zelfgemaakte eclairs of vul kleine glaasjes zonder te morsen. Met de 8 verschillende spuitmondjes in deze professionele piping set van Plate-it is er altijd wel eentje die je goed kunt gebruiken. De houder houdt alle onderdelen mooi bij elkaar en laat je de gevulde spuitzak rusten tussen gebruik. Kies de gewenste spuitmond en duw deze in de spuitzak totdat deze vastzit. Vul de spuitzak met een puree of crème naar keuze. Sluit de zak door het uiteinde te draaien en knijp het mengsel er voorzichtig uit door het mondstuk.

VERSCHILLENDE SPUITMONDJES

De spuitzakhouder van Plate-it bevat 8 verschillende spuitmondjes. Elk spuitmondje is uniek en elk spuitmondje heeft dus ook een andere functie en/of patroon.

pinozzle11_sf-1-_1


pinozzle11_sf-2

ZELF SOEZEN MAKEN

Soezen, wie kent ze niet?! Wist je dat deze bekende zoete (of hartige) lekkernij ook heel makkelijk zelf te maken is? De spuitzakhouder met verschillende spuitmondjes van Plate-it leent zicht hier perfect voor. Gebruik het grote spuitmondje met glad uiteinde om de soezen te spuiten, bak af, laat afkoelen en gebruik het lange, dunne spuitmondje om een vulling naar wens in te spuiten.

pibrush2_sf-2-_1

DECORATIEKWASTEN

Of je nu een gerecht wilt glazuren, een bakvorm wilt invetten of een druppel puree of saus wilt smeren om een bord mee te decoreren: de kwasten van Plate-it kunnen het allemaal.

pibrush2_sf-1-_1

RUBBEREN BORSTELHAREN

De kwast met de rubberen borstelharen van Plate-it is ideaal om te gebruiken voor het grotere werk, zoals voor het lakken en invetten van gerechten, maar ook voor het decoreren van een bord met grovere streken.

filet-americain_hr-4

NYLON BORSTELHAREN

De kwast met de nylon haren van Plate-it is ideaal om te gebruiken voor alles wat een subtielere afwerking nodig heeft, zoals het op een bord zetten (met deze borstel maak je fijnere lijntjes).


Giet een druppel puree of saus op het bord en veeg het uit met de nylon borstel in de gewenste vorm.


Cookie-instellingen
U kunt hieronder uw cookie-instellingen kiezen en accepteren: